voor Partnerbedrijven

Wij matchen professionals aan organisatievraagstukken van goede doelen.

Impact Matters werkt samen met diverse partnerbedrijven. Zij geven hun medewerkers de kans hun expertise voor een ideële organisatie in te zetten. Het resultaat is win-win-win.

Win-win-win resultaat

Impact op maatschappij

Door een professional tijdelijk uit te lenen aan een ideële organisatie, dragen partnerbedrijven bij aan positieve verandering in de wereld. Ze helpen een goed doel met een organisatie- of managementvraagstuk voor meer maatschappelijke impact.

Impact op medewerkers

Partnerbedrijven geven hun medewerkers de kans een andere wereld te zien. Zij doen nieuwe ervaringen op in een compleet andere sector. Dat verruimt hun blik en is goed voor de creativiteit. De inzichten en nieuwe ideeën nemen ze mee terug naar hun eigen werk.

Impact op de organisatie

Deelname aan Impact Matters heeft ook positieve effecten op de eigen organisatie. Het levert een bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en HR-beleid. Het vergroot de betrokkenheid, de ontwikkeling en de tevredenheid van eigen medewerkers. En het helpt om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven.

heldere afspraken

Samenwerking

Bij de start van onze samenwerking maken we heldere afspraken.

 • Duidelijke afbakening.
  De projecten hebben een duidelijke afbakening in tijd (8-40 uur, verspreid over 1 – 6 maanden).
 • Begeleiding tijdens het project.
  Impact Matters houdt vinger aan de pols en is bereikbaar voor vragen.
 • Inspirerende communicatie.
  Partnerbedrijven enthousiasmeren medewerkers om mee te doen met inspirerende communicatie. Impact Matters ondersteunt hierbij.
 • Bijdrage.
  Stichting Impact Matters vraagt een vaste jaarlijkse bijdrage.

Onze partnerbedrijven

ABN AMRO

ABN AMRO is partnerbedrijf van Impact Matters. De medewerkers van ABN Amro krijgen de ruimte zich met hun expertise en talent actief in te zetten voor de projecten via Impact Matters.

Arlande

Arlande is een management- en adviesbureau dat organisaties al ruim 20 jaar helpt hun ambities waar te maken. Dit doen zij door het ad interim invullen van management functies, het managen van veranderingen of door het aansturen van projecten en programma’s.

Pot Jonker Advocaten

De advocaten van Pot Jonker Advocaten delen als partner van Impact Matters hun juridische kennis en ervaring om ideële organisaties te helpen hun ambities écht te realiseren. Vanuit hun brede maatschappelijke interesse en hooggespecialiseerde expertises komen ze op een doortastende wijze tot toekomstbestendige oplossingen. Andersom verrijkt de samenwerking met Impact Matters de Pot Jonker advocaten in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

IBS Capital Allies

IBS Capital Allies helpt bij alles wat je vermogen en bedrijfsambities betreft: Asset Management, Fiduciair Management, Fund Management en Corporate Finance. Deze expertise zetten ze via Impact Matters graag in voor projecten om iedereen gelijke kansen te geven en armoede te bestrijden.

IG&H

Door consultancy en technologie te combineren helpt IG&H bedrijven om te innoveren, sneller te veranderen en gebruik te maken van de mogelijkheden die technologie biedt. Hiermee wordt een duurzame impact op de maatschappij gecreëerd.

KWINKgroep

KWINKgroep is een onderzoeks- en adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Zij werken op het snijvlak van beleid, techniek en maatschappij.

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken waaronder de Staatsloterij. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.

Microsoft

Microsoft is partnerbedrijf van Impact Matters. De medewerkers van Microsoft krijgen de ruimte zich met hun expertise en talent actief in te zetten voor de projecten via Impact Matters.

Mount Consulting

Mount Consulting is een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in transformaties, data-analyse, financieel- en risicomanagement. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid geeft Mount Consulting haar medewerkers de ruimte hun expertise en talent in te zetten voor ideële organisaties.

Vattenfall

Vattenfall is producent, handelaar en leverancier van energie en duurzame energie. Via de Vattenfall Foundations krijgen haar medewerkers ook buiten het werk de mogelijkheid hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten en vrijwilligerswerk te doen.

Contact

Werk je bij een bedrijf dat ook maatschappelijke impact wil maken? En overweeg je je aan te sluiten bij de partnerbedrijven van Impact Matters? Neem gerust eens contact op. We gaan graag met je in gesprek.