Stichting Impact Matters

Kennis delen, werelden samenbrengen

Daar draait het om bij Impact Matters. Kennis uit het bedrijfsleven op het gebied van marketing, communicatie, juridische zaken, financiële analyses, HR of business development inzetten om ideële organisaties te helpen hun missie te realiseren.

Bedrijven betrekken op een inspirerende manier hun medewerkers bij duurzaam ondernemen en de medewerkers krijgen een unieke ervaring waarbij hun kennis bijdraagt aan een maatschappelijk doel.   

Een win-win-win situatie waarbij voorop staat dat het maatschappelijke doel bereikt wordt.


Werkwijze
 

Op basis van een duidelijk omschreven vraagstelling begint de matching met een geschikte professional van een van de partnerbedrijven. Impact Matters begeleidt het project op afstand zodat een voor beide partijen goed eindproduct wordt afgeleverd. Projecten betreffen vaak een specifiek management vraagstuk en zijn part time uit te voeren in maximaal 10 dagdelen. Wij stellen in overleg met alle betrokkenen de looptijd van een project vast. 
 

Ontstaan
 

Impact Matters is opgericht door Henriette van Eeghen. Zij heeft ervaring met zowel het bedrijfsleven als ook de goede doelen wereld. Zo was zij onder andere werkzaam bij McKinsey, TNT en Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Bij TNT gaf zij mede vorm aan de samenwerking met het Wereld Voedsel Programma van de VN.
 

Team
 

In het team van Impact Matters is Corina van Rijn verantwoordelijk voor alle intake gesprekken met de ideële organisaties. Gezamelijk met deze organisaties stelt zij de projectbeschrijving op die de basis vormt van ieder succesvol project. Haar jarenlange ervaring bij ABN AMRO zorgt ervoor dat zij snel tot de kern van de vraag kan komen. 
 

Comité van Aanbeveling
 

Ter verbreding van ons netwerk en voor gevraagd- en ongevraagd advies kunnen wij rekenen op ons Comité van Aanbeveling bestaande uit:

Wilma Roozenboom, directeur Stichting Refugee Talent Hub en auteur van het boek 'Een bedrijf is geen goed doel'

Berber Goedhart, Partner KPMG Advisory - Business Intelligence en auteur van 'How to become data literate and support a data-driven culture'

Lucas Meijs, Professor Strategic philanthropy/ Vrijwilligerswerk at Rotterdam school of Management, Erasmus University en auteur van 'Zo bestuur je vrijwilligersorganisaties'
 

VSBfonds

Impact Matters en VSBfonds werken samen om maatschappelijke initiatieven verder te helpen. Het VSBfonds steunt projecten met geld, kennis en netwerken. Impact Matters is de partner met het geschikte netwerk van professionals en zet kennis uit het bedrijfsleven in om ideële organisaties te helpen hun missie te realiseren.

In het Financiële Dagblad van 14 juni 2019 verscheen een artikel over het ontstaan van Impact Matters

Henriette van Eeghen


Corina van Rijn